TOP 10 ΓΛΩΣΣΑΣ

  Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας στο μάθημα της Γλώσσας είναι το παρακάτω επιτραπέζιο παιχνίδι, που μπορείτε με απλά βήματα να κατασκευάσετε.






                                                     ΥΛΙΚΑ

                                                1 χαρτόνι (ό,τι χρώμα προτιμάτε)
                                                μαρκαδόρους
                                                καπάκια πλαστικά
                                                χρωματιστές σελίδες Α4 (που θα πλαστικοποιήσετε)



  Συναρμολόγηση......  


  Διαλέγετε ένα χαρτόνι σε ό,τι χρώμα θέλετε και σχεδιάζετε το ταμπλό που βλέπετε στην εικόνα (παραπάνω). Σε μια χρωματιστή σελίδα Α4 γράφετε μερικές ερωτήσεις που θεωρείτε κατάλληλες για τα ελλείμματα του παιδιού. Φροντίστε να μην είναι μακροσκελείς αλλά σύντομες. * Μπορείτε να προσθέσετε και μερικές αστείες ερωτήσεις έτσι ώστε να μην είναι μονότονο. Αν έχετε την δυνατότητα πλαστικοποιήστε τη σελίδα αυτή και τέλος κόψτε τις ερωτήσεις σε κάρτες. Τέλος, βρείτε δυο καπάκια από μπουκάλια νερού και βάψτε τα το χρώμα που επιθυμείτε. Το παιχνίδι είναι έτοιμο!!!!!



Πως παίζεται....... 

   Μπορούν να παίξουν από 2+ παίκτες. Για να προχωρήσει ο κάθε παίχτης από τον ένα αριθμό στον άλλο πρέπει να απαντήσει σωστά στην ερώτηση κάθε κάρτας. Όποιος  φτάσει πρώτος στον αριθμό 10 κερδίζει. Καλό θα ήταν το έπαθλο να είναι κάτι που το παιδί θα χαρεί να παίξει για να το κερδίσει (όχι κάτι μεγάλο απαραίτητα).



* Το παιχνίδι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα πριν από διάφορα επαναληπτικά στο σχολείο. Αντί της καθιερωμένης εξέτασης θα μπορούσατε να φτιάξετε ερωτήσεις από π.χ. το κεφάλαιο της Ιστορίας, της Φυσικής, των Αγγλικών κλπ.




ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.....   


Επιμέλεια άρθρου: Μάρω Ανδρουλάκη                             








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© Free Blogger Template. Designed By El Design