Κριτική Βιβλίου...

   Για να τιμήσω την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζουμε τις επόμενες ημέρες, 2 Απριλίου, ετοίμασα δυο φύλλα εργασίας που αφορούν την κριτική ενός  βιβλίου για παιδιά δημοτικού.
   Η 2η ημέρα του Απριλίου καθιερώθηκε να γιορτάζεται το παιδικό βιβλίο προς τιμή των γενεθλίων του μεγάλου παιδικού λογοτέχνη Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μερικά από τα πολύ γνωστά έργα του Δανού "παραμυθά" είναι: "Το ασχημόπαπο", "Το μολυβένιο στρατιωτάκι", "Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα"...
   Είναι μια ευκαιρία να ωθήσουμε τους μικρούς μας φίλους να διαβάσουν ένα βιβλίο και να τους δώσουμε αφορμή να σχολιάσουν αυτά που διάβασαν.



1ο φύλλο εργασίας

Κριτική Βιβλίου σε μορφή Σελιδοδείκτη  → εδώ

  Είναι μια εύχρηστη μορφή που ενδείκνυται περισσότερο σε μικρές ηλικίες, αφού δεν χρειάζεται να γράψουν πολλά στοιχεία. Επίσης, μια πολύ καλή χρήση του συγκεκριμένου σελιδοδείκτη θα ήταν μέσα σε κάθε βιβλίο που έχει διαβάσει το παιδί να υπάρχει αυτός ο σελιδοδείκτης. Έτσι, όποτε ανοίξει το βιβλίο, με μια ματιά στον σελιδοδείκτη θα θυμηθεί το περιεχόμενο του βιβλίου.


Οδηγίες:
- Κόψτε περιμετρικά το σχέδιο
- Βάλτε κόλλα στην εσωτερική πλευρά
- Διπλώστε   
και έτοιμο!



2ο φύλλο εργασίας

Κριτική Βιβλίου   →εδώ

  Αυτό το φύλλο εργασίας ενδείκνυται για μεγαλύτερες τάξεις, όπου τα παιδιά μπορούν να παράγουν πιο εύκολα γραπτό λόγο. Βέβαια μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε μικρότερα παιδιά.




⇨ Όταν ζητάμε από τα παιδιά να κάνουν κριτική ενός βιβλίου καλό θα ήταν το φύλλο εργασίας να είναι αρκετά ελκυστικό και σύντομο για να μην τα κουράσει όπως η ανάγνωση του βιβλίου.. Ελπίζω να τα κατάφερα!!!




Επιμέλεια άρθρου: Μάρω Ανδρουλάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© Free Blogger Template. Designed By El Design