ΛΕΞΟΠΑΙΧΝΙΔΙ



      Ένας ευχάριστος τρόπος, για να μαθαίνει το παιδί τη σημασία νέων λέξεων και να κάνει ταυτόχρονα επανάληψη γραμματικών φαινομένων, παρουσιάζεται στην παρακάτω άσκηση.


     Διαλέγουμε μια λέξη είτε από την ορθογραφία του παιδιού (αυτή που το δυσκολεύει περισσότερο) είτε το βάζουμε να βρει από το λεξικό. Συζητάμε μαζί του για την ερμηνεία της λέξης μέχρι να σιγουρευτούμε ότι την κατανόησε και το αφήνουμε να συμπληρώσει μόνο του στο σχήμα ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ .
     Αμέσως μετά αφήνουμε να ζωγραφίσει κάτι σχετικό μ'αυτή την λέξη, ό,τι κατάλαβε από την συζήτηση μας, στο σχήμα ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΗ ΛΕΞΗ . Όταν τελειώσει με τη ζωγραφική συμπληρώνουμε ✔️ για το τι μέρος του λόγου είναι αυτή η λέξη στο κάτω μέρος της σελίδας.
    Τα πιο δύσκολα τέλειωσαν!!😃  Τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε μια πρόταση μ'αυτή τη λέξη που μάθαμε. Σε όποιο στάδιο μάθησης χρειαστεί το παιδί την βοήθεια μας, του την παρέχουμε και το ενθαρρύνουμε. Με αυτή τη μέθοδο το παιδί μαθαίνει με ευχάριστο τρόπο νέες λέξεις ή λέξεις που το δυσκολεύουν χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία προσέγγισης της λέξης.

    Αυτή η άσκηση μπορεί να γίνει σε όλες τις ηλικίες με δυσκολότερες ή ευκολότερες λέξεις. Επίσης, μπορεί να γίνει στο μάθημα των αρχαίων σε μεγαλύτερα παιδιά, όπως επίσης και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών (αγγλικά, γερμανικά..)



Αν ενδιαφέρεστε για την παραπάνω άσκηση κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:



Επιμέλεια άρθρου: Μάρω Ανδρουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© Free Blogger Template. Designed By El Design