Παιχνίδι "Τα μέρη του λόγου"

    Ένα διασκεδαστικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να γίνει η αφετηρία για πολλά παιχνίδια...επανάληψης!! Το διαφορετικό με αυτές τις κάρτες είναι ότι δεν είναι αποτυπωμένη μόνο η θεωρία αλλά υπάρχουν και αρκετά παραδείγματα. Έτσι ο γονιός μπορεί να επαληθεύσει, αν το παιδί απαντάει σωστά.

  1ο Βήμα
Χρησιμοποιώντας τις πολύχρωμες κάρτες κάνουμε μια γρήγορη επανάληψη για να θυμηθούμε τα μέρη του λόγου.
👉Οι κατηγορίες είναι 10 στο σύνολο άρα μπορούμε ένα ένα που το διαβάζουμε να το μετράμε με το κάθε μας δάχτυλο. * Έτσι η αποτύπωση θα γίνει μέσω της αισθητηριακής μνήμης.

2ο Βήμα
Αφού θυμηθήκαμε τη θεωρία μας...προχωράμε στην πράξη.

Μαραθώνιος
Διαγωνιζόμαστε ή εμείς με το παιδί μας ή τα παιδιά μεταξύ τους για το ποιος μπορεί να βρει περισσότερα μέρη του λόγου από όποια κατηγορία θέλει από ένα συγκεκριμένο γράμμα που θα έχουμε καθορίσει.



Γεμίζω τις στήλες
Φτιάχνουμε στήλες όπως το γνωστό παιχνίδι (όνομα, ζώο...) όμως στην κορυφή κάθε στήλης βάζουμε το όνομα κάθε κατηγορίας. Τα υπόλοιπα βήματα του παιχνιδιού είναι γνωστά. Επίσης, μπορούμε να καθορίσουμε βαθμολογίες σε κάθε στήλη, για να βγει ένας νικητής στο τέλος. Έτσι θα αναπτυχθεί ενδιαφέρον και ανταγωνισμός!!



🔻Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες και παιδιά μικρότερης ηλικίας που δεν γνωρίζουν ακόμη όλα τα μέρη του λόγου. Κάνουμε επανάληψη και χρησιμοποιούμε στα παιχνίδια αυτά που έχουμε μάθει.


🔻Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε επανάληψη και τις 10 κατηγορίες μαζί. Ίσως το παιδί κουραστεί ή θεωρήσει μεγάλο τον όγκο πληροφοριών και δεν θελήσει να ασχοληθεί. Καλύτερο θα ήταν να χωρίσουμε τις κατηγορίες σε 2 ή 3 ομάδες και να ξεκινήσουμε την επανάληψη μας!!


Αρχείο →  εδώ

Συμβουλή: Καλύτερα να πλαστικοποιήσετε τις κάρτες για καλύτερη χρήση και αποφυγή φθοράς.




Καλή επανάληψη..και πάνω από όλα Καλή Διασκέδαση!!!


Επιμέλεια άρθρου: Ανδρουλάκη Μάρω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© Free Blogger Template. Designed By El Design